SIPA pretresla sef Jasmine Horo: Pronađeni potencijalni dokazi

E. H.
SIPA pretresla sef Jasmine Horo: Pronađeni potencijalni dokazi
Foto: Arhiv / SIPA
Nakon što su ranije tokom ovog mjeseca pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru akcije „Blok“ uhapsili nekoliko osumnjičenih zbog sumnje u manipulaciju državnim zemljištem, danas su nastavljene aktivnosti u okviru ove akcije.

Naime, policijski službenici SIPA-e pretresli su danas, u Unicredit banci, sef jedne od osumnjičenih u ovom predmetu, Jasmine Horo, pomoćnice bivšeg načelnika Općine Novi Grad, Damira Hadžića. Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić, koja je dodala da je pretres izvršen prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužilaštva KS.

„Prilikom pretresa sefa pronađeni su predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti za dokazivanje krivičnih djela koja se stavljaju na teret osumnjičenima koji su uhapšeni u akciji Blok“, istakla je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, akcija „Blok“ provedena je 9. novembra, kada su uhapšene četiri osobe optužene za manipulaciju sa državnim zemljištem, a među njima se nalazio i Esed Radeljaš, nekadašnji vijećnik, skupštinski zastupnik i ministar. Pored njega uhapšeni su Nedžad Kapetanović, Jasmina Horo i Jusuf Čaušević.

Imovina dvoje uhapšenih, Radeljaša i Horo, već ranije je „zamrznuta“ na osnovu odluke Kantonalnog suda u Sarajevo, a optuženoj Horo, pored pretresa sefa, određena je i mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije