Nakon obilnih padavina: Uništena skela ispod mosta "Festina lente", pogledajte kako sada izgleda

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Atest

Atest skele ? pa stvarno imali i sekunde normalnosti u BiH

Mostogradjanin

Kao strucno lice iz niskogradnje, imamo 3 krivca. Prvi krivac je Opcina Centar jer je odabrala najjeftinijeg izvodjaca zanemarujuci reference iz niskogradnje. Dinalsa nije firma koja ima reference iz mostova. Drugi krivac je Dinalsa, jer razlog sto su se uhvatili posla bez iskustva, ne daje ima za pravo da ne znaju gradjevinarstvo, pa otud i skela iz visokogradnje u rijeci, koju je sustinski pregradila. Tu se ide sa naperom i teskom nosivom skelom kod zidova i na sredini rijeke sa privremenim ostrvom. Skela je kao da ce fasadu na zgradu stavljati. Treci krivac je Nadzorni inzenjer kojem je zadatak da odobri projekt skele. Ako je odobrio, onda je idiot. Ako je nije odobrio onda je strucno morao obavijesiti Investitora sa preporukom o obustavi radova. Ako se Investitor oglusi ili Izvodjac, onda Nadzor prijavljuje Inspekciji i raskida ugovor. Uglavnom, neznalice i nekompetencija su slika i prilika sanacije mosta. Sretno!

6+

Vidi se da su ga studenti projektovali.

TITO

Bitka za ranjenike

Dexta

Najgluplji most ikad.

sjajan komentar!

Kao strucno lice iz niskogradnje, imamo 3 krivca. Prvi krivac je Opcina Centar jer je odabrala najjeftinijeg izvodjaca zanemarujuci reference iz niskogradnje. Dinalsa nije firma koja ima reference iz mostova. Drugi krivac je Dinalsa, jer razlog sto su se uhvatili posla bez iskustva, ne daje ima za pravo da ne znaju gradjevinarstvo, pa otud i skela iz visokogradnje u rijeci, koju je sustinski pregradila. Tu se ide sa naperom i teskom nosivom skelom kod zidova i na sredini rijeke sa privremenim ostrvom. Skela je kao da ce fasadu na zgradu stavljati. Treci krivac je Nadzorni inzenjer kojem je zadatak da odobri projekt skele. Ako je odobrio, onda je idiot. Ako je nije odobrio onda je strucno morao obavijesiti Investitora sa preporukom o obustavi radova. Ako se Investitor oglusi ili Izvodjac, onda Nadzor prijavljuje Inspekciji i raskida ugovor. Uglavnom, neznalice i nekompetencija su slika i prilika sanacije mosta. Sretno! ka Mostogradjanin a sve za nasih bijednih 400 hiljada!!

uzas od mosta

onaj koji je dozvolio da ova grdobina od mosta zasjeni najljepsu zgradu u Sarajevu je idiot i slijep kod ociju, i nema veze ko je projektant, most bi mozda bio odlican u slicnom umjetnickom okruzenju - ovdje apsolutno strsi i suvisan je i bole oci od njegove modernisticke ruznoce.

/ Najnovije