Nakon obilnih padavina: Uništena skela ispod mosta "Festina lente", pogledajte kako sada izgleda

7
Radiosarajevo.ba
Nakon obilnih padavina: Uništena skela ispod mosta "Festina lente", pogledajte kako sada izgleda
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Most Festina Lente-oštećena skela

Početkom ovog mjeseca počela je rekonstrukcija mosta 'Festina lente' koji spaja Akademiju likovnih umjetnosti s Radićevom ulicom u Sarajevu.

Vodostaj rijeke Miljacke porastao je zbog obilinih padavina proteklih dana, iz tog razloga došlo je do oštećenja skele koja je postavljena ispod mosta radi rekonstukcije. 

Kako se može vidjeti na fotografijama, dio skele u potpunosti je pod vodom, a vidljiva su i oštećenja na nosivim metalnim dijelovima.

Počela obnova mosta Festina lente u Sarajevu

Počela obnova mosta Festina lente u Sarajevu

Festina lente (lat. Požuri polako) je pješački most u Sarajevu izgrađen 2012. godine.

Most spaja šetalište Obale Maka Dizdara ispred Akademije likovnih umjetnosti, čiji su ga studenti i dizajnirali: Adnan Alagić, Amila Hrustić i Bojana Kanlić (smjer produkt dizajn) s Radićevom ulicom.

Pješački most nastao je iz potrebe da se povežu, ožive i obogate sadržaji na obalama rijeke Miljacke i omogući uvođenje novih sadržaja primjerenih najužoj urbanoj jezgri.

Obala Maka Dizdara je obnovom šetališta i izgradnjom mosta značajno obogatila urbani ambijent, te je uz projekt za uređenje obližnje Radićeve ulice kao pješačke zone bez automobilskog prometa, uspostavljena ravnoteža između lijeve i desne obale rijeke.

Most Festina Lente-oštećena skela
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Most Festina Lente-oštećena skela

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije