Nakon jučerašnje drame u glavnom gradu BiH: Ove ulice u Sarajevu danas će biti bez vode

2
Radiosarajevo.ba
Nakon jučerašnje drame u glavnom gradu BiH: Ove ulice u Sarajevu danas će biti bez vode
Foto: Facebook / Novi radovi

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo i jutros, 27. juna 2023, stigla je informacija o radovima na vodovodnoj mreži za danas.

Prema informacijama iz ViK-a, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama u ulicama: Vrbovska, Ferida Srnje, Jajačka, Branilaca Hotonja, Barica, Jukićeva, Derviša Numića, Rašida Bešlije, Humska, Vrbovska, Harisa Kurtovića, Ohridska,
Muhameda ef. Pandže, Reisa Fehima Spahe, Braće Nuhić, Jarčedoli i Asima Ferhatovića.

"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima", saopćili su iz ViK-a

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

U sklopu radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u okviru II tranše EBRD kredita za 27. juni od 08:00 sati planirani su radovi na vezivanju privremenih cjevovoda u ulicama Mehmeda Handžića, Ivana Cankara i Hadži Sulejmanova.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju navedenih ulica kao i ulica: Pehlivanuša, Čadordžina i Muse Ćazima Ćatića. Do kraćeg prekida u vodosnabdijevanju doći će naselju Kovači (Stari grad) kao i područje Logavine ulice.

Vanredno obavještenje iz ViK-a: Kvar na instalacijama, pola Sarajeva bez vode

Vanredno obavještenje iz ViK-a: Kvar na instalacijama, pola Sarajeva bez vode

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom završetak radova očekujemo u poslijepodnevnim satima. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033/210-707 i 033/220-435.

Kako su naveli, odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas će vršiti radove na čišćenju kanala i slivnika u ulici Nusreta Šišića Dede, a čišćenje i pročepljenje kanala vršit će se u ulicama Djevojačke vode, Mula Mustafe Bašeskije, Fadile Odžaković Žute i Fadil paše Šerifovića.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Bajre Kaljanca, Butilska, Bačići, Šamin gaj, Mitra Šućura i Rašida Bešlije.

Podsjećamo, u ponedjeljak, 26. juna iz Vodovoda i kanalizacije su saopćili da je došlo do kvara na elektroinstalacijama na izvorištu Bačevo zbog čega je dio Sarajeva ostao bez vode.

"Zbog kvara na elektroinstalacijama na izvorištu Bačevo doći će do poremećaja u snabdijevanju vodom na Dobrinji, Otoci, Rajlovcu, Grbavici, Marijin Dvoru, u Nedžarićima, na Ilidži, Stupu, Pofalićima i Skenderiji", saopćeno je iz Vodovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije