Ruši se nekadašnja zgrada Strelišta u Velešićima: Gradi se savremeni gradski park

0
Radiosarajevo.ba
Ruši se nekadašnja zgrada Strelišta u Velešićima: Gradi se savremeni gradski park
Foto: Općina Novo Sarajevo / Rušenje nekadašnje zgrade strelišta

U okviru realizacije projekta Izgradnje Centra za edukaciju, sport i rekreaciju 'Vinko Šamarlić' trenutno se izvode radovi na uklanjanju devastiranog objekta C koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo.

U prethodnom periodu izrađen je projekat za rušenje dotrajalog objekta 'C', riješeni su imovinsko-pravni odnosi, a zatim i dogovoreno rušenje/uklanjanje objekta putem Službe za inspekcijske poslove.

U skladu sa važećom planskom dokumentacijom na ovom lokalitetu planirana je izgradnja gradskog parka sa sportsko-rekreacionim sadržajima na prostoru bivšeg Strelišta u naselju Velešići na površini od cca 5,5 ha. 

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Budući da se radi o kompleksnom projektu isti će se realizirati u više faza. Park bi sadržavao sve elemente javnog gradskog parka s pratećim sadržajima i modernom komunalnom infrastrukturom, uređenim i obnovljenim pejzažom, opremljen novom pametnom rasvjetom, urbanom opremom, spravama za fitnes i dječiju igru. 

U prethodnom periodu ishodovana je urbanistička saglasnost za kompletan obuhvat.

Realizovani su radovi na uklanjanju devastiranih ruševnih objekata i formiran parking prostor za potrebe buduće namjene. U toku je i završna faza izrade glavnog projekta sanacije klizišta K3, K4, K5, K6, K7 u Velešićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije