Završeni radovi na nadstrešnici: Kako danas izgleda ulaz u Pravni fakultet

Radiosarajevo.ba
Završeni radovi na nadstrešnici: Kako danas izgleda ulaz u Pravni fakultet
Burne reakcije u cjelokupnoj javnosti izazvalo je, prošle sedmice, postavljanje nove, skupe nadstrešnice na zgradu Rektorata i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Mnogi građani, posebno na društvenim mrežama, ismijali su novi projekt, a arhitekte su uputile oštre kritike onima koji su proveli ovaj projekat jer je, prema njihovom mišljenju, narušen izgled historijske građevine čija vrijednost je nemjerljiva.

Tada su arhitekte prokomentirale da je u centru Sarajeva na historijski važnoj građevini postavljena nadstrešnica kao s benzinske pumpe, te da takvoj jednoj  građevini apsolutno nije mjesto tu, a o svemu tome mogli ste čitati na portalu Radiosarajevo.ba u tekstu kolegice Hajrije Avdić, pod naslovom Arhitekte o nadstrešnici: Kad historijska građevina postane benzinska pumpa.

Još i ranije, prije nego što je uopće počela realizacija ovog projekta, novinari portala Radiosarajevo.ba ukazivali su kako je ovo zaista preskupa građevina, s obzirom na to da je ona samo privremeno rješenje dugogodišnjeg problema obrušavanja fasade sa zgrade Rektorata i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U tekstu pod naslovom Nova nadstrešnica na zgradi Pravnog fakulteta koštat će 40.000 KM, mogli pročitati odgovore nadležnih ljudi iz sarajevskog univerziteta, koji su nam objasnili kakvi su planovi kada je riječ o rekonstrukciji fasade ove zgrade.

Gotovo sedam dana prošlo je od postavljanja nadstrešnice, uklonjena je i stara koju nisu smatrali adekvatnom, a mi vam u nastavku kroz video donosimo kako to danas izgleda ulaz u sarajevski Pravni fakultet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije