Na sarajevskoj pijaci Markale prvi put organiziran "Time Out"

Radiosarajevo.ba
Na sarajevskoj pijaci Markale prvi put organiziran "Time Out"
Foto: The Brew Co. / Projekat prvog Time Out Markale druženja
Pijaca Markale, jedna od najpoznatijih sarajevskih pijaca, u petak je dobila novo ruho.

Markale su, od 18 sati do 00:00 sati, u subotu je bila lokacija na kojoj su se okupili gastro izlagači sa ciljem da na neobičniji – street – način predstave svoj “zanat”.

Odgovor nije izostao - veliki broj građanki i građana Sarajeva, zaljubljenika u kvalitetnu hranu i piće pružili su podršku. 

Time Out Markale rezultat je saradnje The Brew Co. i KJKP Tržnice-Pijace d.o.o. sa ciljem da na jedan nesvakidašnji način predstave ovaj prostor građankama i građanima Sarajeva kroz interesantan sadržaj.

Cilj ovog projekta je da se okupi što više pojedinaca koji na jedan drugačiji način žele da osjete doživljaj vanjskog druženja u centru grada s bogatom ponudom hrane i pića u pozitivnoj atmosferi – i to baš na pijaci.

Orhan Galičić, ispred The Brew Co., jednog od organizatora Time Out Markale dešavanja, ističe: “Kao i sa svakim projektom koji smo imali priliku i zadovoljstvo realizovati, istina je da smo imali određena očekivanja u vezi prvog Time Out Markale, ali što smo doživjeli je nevjerovatno. Veliki broj građanki i građana su nakon našeg poziva na društvenim mrežama odlučili podržati naš projekat i potvrditi nam da je ovo nešto na čemu trebamo nastaviti raditi, razvijati i učiniti još boljim, te da vremenom ovo postane jedna od nezaobilaznih atrakcija našeg grada - kako za Sarajke i Sarajlije, tako i za sve njegove goste.”

“Pijaca Markale je jedna od najpoznatijih pijaca u našem gradu i kao takva privlači pažnju velikog broja građanki i građana koji žele pronaći kvalitetne proizvode u ponudi naših redovnih izlagača. Međutim, s projektom Time Out Markale želimo da pijaci Markale damo jednu novu funkciju koja produbljuje već onu postojeću o kupovini domaćih proizvoda od naših poljoprivrednika, te da oživimo ovaj prostor u centru grada u noćnim satima", istaknuo je Jasmin Terović, direktor KJKP Tržnice-Pijace d.o.o.

Organizatori su potvrdili da je ovo druženje planirano za svaku subotu u narednom periodu.

Time Out Markale je proizvod našeg napora da razmišljamo drugačije i predstavimo Sarajevu nešto vrijedno njegove pažnje. Ovo druženje je dokaz da s jednim “izgovorom” kao što je dobra hrana i piće se možemo okupiti na jednom mjestu i razmjenjivati puno više od ukusnih zalogaja – a to je lijepo provedeno vrijeme i pozitivnu energiju. Očekujte još Time Out Markale evenata sa još raznovrsnijim sadržajem. Sljedeći je već naredne subote”, izjavili su organizatori.

Ako niste stigli posjetiti Time Out Markale, više detalja možete pogledati na The Brew Co. Facebook stranici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije