Na području KS-a povećan broj napada na policijske službenike

Fena
Na području KS-a povećan broj napada na policijske službenike
U Kantonu Sarajevo (KS) u posljednje vrijeme zabilježen je povećan broj napada na policijske službenike, čime je neposredno ugrožena njihova sigurnost prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Tako su samo u posljednjih mjesec dana registrirana četiri napada na policijske službenike na području KS-a.

Istaknuto je to danas na pres-konferenciji u Sarajevu na kojoj su o sigurnosti i uopće radno-pravnom statusu policijskih službenika govorili predsjednik Unije samostalnih sindikata policije FBiH Fahrudin Halač i predsjednik Sindikata policije KS-a Mirza Hadžiabdić, kao i Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH).  

U vezi s tim, prezentirani su zaključci Upravnog odbora Sindikata policije KS (UO SPKS) koji najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike tokom obavljanja njihove dužnosti, uključujući i učestale napade vatrenim oružjem, čime su direktno ugroženi životi pripadnika policijskih snaga.

UO SPKS pozdravlja aktivnosti Skupštine i Vlade  KS-a, s premijerom Elmedinom Konakovićem na čelu, na planu opremanja policijskih službenika uniformama i određenim materijalno tehničkim sredstvima, te ih poziva da i u narednom periodu dodatnim sredstvima poboljšaju uvjete rada i izvrše nabavku dodatne opreme za zaštitu na radu policajaca koji tokom aktivnosti na terenu, nerijetko, bivaju izloženi napadima kriminogenih pojednaca ili grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije