Četiri osobe povrijeđene: Iz BMW-a pucali na automobil Polo, a potom ga udarili

Radiosarajevo.ba
Četiri osobe povrijeđene: Iz BMW-a pucali na automobil Polo, a potom ga udarili
Avaz / Ilustracija
U ranim satima sedmog jula, oko 04.50, građani su obavijestili Operativno-komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ulici Magistrala, općina Ilidža, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Tom prilikom je jedno vozilo sletjelo s kolovoza.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici zatekli su putničko motorno vozilo marke "VW Polo", s vidnim oštećenjima, u kojem su se nalazili B.A., rođen 1990. godine, M.J., rođen 1991. godine, J.N., rođena 1994. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, kao i dijete rođeno 2003. godine.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su kod J.N. i trinaestogodišnjeg djeteta konstatirane teške tjelesne povrede opasne po život, dok su M.J. i B.A. zadobili neutvrđen stepen povreda.

Izvršenim uviđajem konstatirano je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo i putničko motorno vozilo marke "BMW", reg. oznake M48-E-821, koje je udarilo vozilo "Polo", nakon čega se isto prevrnulo.

Neposredno prije saobraćajne nezgode, po izjavi oštećenih, iz vozila "BMW" ispaljeno je nekoliko hitaca u pravcu vozila "Polo", kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, istog dana u 11 sati, policijski službenici ovog Ministarstva lišili su slobode M.J., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi s članom 28. KZFBiH (Ubistvo u pokušaju), B. E., rođen 1993. godine i K.A., rođen 1983. godine, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 342. KZFBiH (Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo), koji su se u kritično vrijeme nalazili u vozilu "BMW".

Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije