Na Kovačima opremljen informatički kabinet za građane

Anadolija
Na Kovačima opremljen informatički kabinet za građane
Sredstvima međunarodnih donatora i Općine Stari Grad Sarajevo, kao i inicijativi građana MZ Kovači, u prostorijama ove mjesne zajednice je opremljen moderni informatički kabinet.

Vrijednost ovog projekta je oko 23.000 KM, a Općina Stari Grad je učestvovala sa oko 7.200 KM.

Projekt Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, koji provodi UNDP uz finansijsku podršku vlada Švicarske i Švedske, nastavlja da poboljšava život građana općine Stari Grad.

Nakon što su zahvaljujući ovom projektu izgrađena dječija igrališta, sanirane ulice, te organizovani fitness treninzi i korisni kursevi ručnih radova, na red je i informatička obuka.

Građani te mjesne zajednice, organizirani u mjesne savjete, odlučili su da predlože ovu ideju i zatraže potrebna sredstva, koja im je UNDP i odobrio.

"Kompletna prostorija je rekonstruisana, zamijenjena je stolarija i instalacije, postavljen je kancelarijski namještaj i nova serverska soba, a potom je kupljena moderna informatička oprema", saopćili su u Sektoru za lokalni razvoj Općine Stari Grad Sarajevo.

Dodali su kako je riječ o osam visokokvalitetnih računara, a obezbijeđen je video projektor i laptop. Plan je da se u ovom kabinetu održavaju besplatni časovi informatike za građane sa Kovača, ali i iz okolnih mjesnih zajednica, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

"U toku je izbor nevladine organizacije koja će biti zadužena za organizaciju i održavanje časova", rekli su na kraju u nadležnom Sektoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije