Muzur potvrdila: U ViK-u zaposlen sin jednog od izvršnih direktora

S. H.
Muzur potvrdila: U ViK-u zaposlen sin jednog od izvršnih direktora
Direktorica KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Azra Muzur zaposlila je u ovom poduzeću sina jednog od izvršnih direktora, potvrdila je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Muzur je na Skupštini KS-a podnosila izvještaj o realiziranim aktivnostima ovog poduzeća u prethodnom periodu.

Direktorica VIK-a je odgovorila na pitanje zastupnika navodeći da je nakon preuzimanja dužnosti pronašla molbu za zaposlenje staru deset godina, a koju je predao sin jednog od trenutnih izvršnih direktora u ViK-u.

"Njegovu prijavu našla sam u arhivi zahtjeva za zaposlenje prije deset godina. On deset godina predaje molbu, a izvršni direktor nije ni znao da sam to uradila. Ja sam mu rekla da je to trebala uraditi jedna od prethodnih uprava, jer u periodu od deset godina veliki broj je zaposlenih koji nisu tehničke struke kao što je sin izvršnog direktora ViK-a", rekla je Muzur.

Zatim je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto pitao Muzur gdje su sada zaposleni bivši članovi Uprave ViK-a, na šta je ona odgovorila kako su svi članovi bivše Uprave ViK-a, osim direktora, i dalje zaposleni u ViK-u te da su raspoređeni na radna mjesta u skladu sa stručnom spremom.

Muzur je navela kako je jedino bivši direktor Nezir Hadžić podnio zahtjev za jednostrani prekid ugovora o radu, te da je angažovao advokata zbog nezadovoljstva pozicijom u ViK-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije