Murali od danas ukrašavaju stubove mosta na Ciglanama

Radiosarajevo.ba
Murali od danas ukrašavaju stubove mosta na Ciglanama
Foto: Općina Centar / Mural na Ciglanama

U nastojanjima da naselje Ciglane učini ugodnijim mjestom življenja, ali i oplemeni njegov izgled, Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za kulture i mladih pokrenula je aktivnosti na oslikavanju murala na stubovima mosta na Ciglanama.

Za oslikavanje murala zadužen je mladi umjetnik iz Doboja Dani Božić koji je svoj grad ukrasio sa preko stotinu murala, a proslavio se sa jednim od najvećih murala posvećenih Kobe Bryantu u Evropi o kojem su pisali svjetski mediji. 

"Prvi put radim u Sarajevu i to me jako raduje. Iskreno se nadam da je ovo samo početak saradnje i da ćemo zajedno uraditi još murala u Sarajevu. Na jednom stubu je oslikan mural dječaka koji gleda u svijet, a drugi će predstavljati apstrakciju koja će upotpuniti prostor. Dimenzija jednog murala je četiri sa dva i pol metra, oko 10 kvadrata. U toku današnjeg dana murali će biti završeni", pojasnio je Božić. 

Oslikavanje murala u našem gradu u posljednje vrijeme je ne tako rijetka pojava koja betonsko sivilo pretvara u umjetničko djelo, a prostor čini plemenitijim i ugodnijim za boravak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije