Osvanuo u BiH: Svjetski mediji pisali o najvećem muralu u Evropi

Radiosarajevo.ba
Osvanuo u BiH: Svjetski mediji pisali o najvećem muralu u Evropi
Foto: ATV / Mural

Prve košarkaške korake napravili smo zahvaljujući Kobeu Brayantu, pa smo odlučili da mu na ovaj način iskažemo poštovanje i naglasimo kakav uticaj je ostavio na sport, kazala je za ATV grupa momaka iz Bosanske Gradiške koja je prethodnih desetak dana vrijedno radila na oslikavanju murala, koji je prema svojim dimenzijama najveći u Evropi.

"Kobe Bryant mi je bio jedan od uzora i kada smo čuli da je tragično izgubio život došli smo na ideju da mu odamo počast. Tako smo i uradili mural na zidu škole pokraj koje smo provodili vrijeme na igralištu", rekao je jedan od inicijatora akcije, Igor Damjanović.

Njegov prijatelj Dejan Gajić naglasio je kakvu veličinu je Bryant predstavljao u svijetu sporta uopće.

 "Kobe je ikona na globalnom nivou i zaista mi je drago što smo na ovaj način iskazali poštovanje prema njemu. On je čovjek koji je bio sinonim za marljiv rad, tvrdoglavost. Bio je istrajan do samoga kraja i dosljedan svojim principima. Drago mi je što smo sve to uspjeli da prikažemo", izjavio je Gajić.

Međutim, ovaj gest ne samo da je odjeknuo u lokalnim medijima, već je postao pravi bum kako u regionalnim, tako i u svjetskim medijima. 

Tako je fotografiju ovog murala objavio Guardian, a o njemu su pisali mnogi poznati i manje poznati svjetski portali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije