MUP KS-a se oglasio o deložaciji "Tesla puba": Nije ispoštovan Zakon

Radiosarajevo.ba
MUP KS-a se oglasio o deložaciji "Tesla puba": Nije ispoštovan Zakon
Nakon jučerašnjeg neuspjelog pokušaja, općinski inspektori Općine Stari Grad ušli su u objekt "Tesla pub" u vlasništvu Denisa Stojnića čija deložacija je naložena zbog navodnih dugova prema ovoj Općini.

Vrlo brzo nakon tog ulaska, reagirao je i vlasnik "Tesla puba" i proslavljeni MMA borac iz BiH Denis Stojnić, koji je kazao kako je ulazak u objekt izvršen nasilnim putem, te da su tom prilikom povrijeđeni zaposlenici ovog ugostiteljskog objekta.

Tim povodom oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS-a su naveli kako je 19. juna I PU - PS Stari Grad Sarajevo zaprimila od Službe za privredu i finansije Općine Stari Grad Sarajevo,  Zahtjev za asistenciju policijskih službenika za deložaciju iz ugostiteljskog objekat PUB “Tesla”, ulica S. H. Muvekita, općina Stari Grad Sarajevo,  kojeg koristi S. D. iz Sarajeva.

"Istog dana, PS Stari Grad odgovorila je podnosiocu zahtjeva da nije ispoštovana procedura o najavi za asistenciju koju propisuje Zakon o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo u članu 13, a koja se odnosi na blagovremenu najavu, kao i potrebnu dokumentaciju koju ista treba sadržavati, kako bi u konkretnom slučaju policijski službenici PS Stari Grad zakonito postupili", navodi se u saopćenju MUP-a.

Također, iz MUP-a su naveli kako su po pozivu službenika Službe za privredu i finansije Općine Stari Grad Sarajevo, na mjesto događaja u ulici S. H. Muvekita jučer uputili policijsku patrolu koja je prisutne upoznala sa zakonskim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, te ih upozorila da ne narušavaju javni red i mir, što je i ispoštovano.

Podsjećamo, načelnik Hadžibajrić nije imao neki poseban komentar, kada je riječ o procesu deložacije koji je proveden danas.

"Deložacija je izvršena, objekt je zapečaćen i vlasnik će imati priliku da plati dug. U protivnom, prostor će ići na konkurs. A recimo inspektori su danas u objektu utvrdili da su izvršeni bespravni građevinski radovi, za koje nisu imali odobrenje, zbog čega ćemo pokrenuti prekršajnu i krivičnu prijavu", kratko je zaključio Hadžibajrić za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije