Policija uoči utakmice s Belgijom: Nikakve prekršaje nećemo tolerirati

Radiosarajevo.ba
Policija uoči utakmice s Belgijom: Nikakve prekršaje nećemo tolerirati
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je saopćenje o mjerama sigurnosti tokom održavanja sutrašnje utakmice između fudbalskih reprezentacija BiH i Belgije.

Uoči sutrašnje kvalifikacione nogometne utakmice za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Godine, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije, koja će se odigrati na stacionu SRC “Grbavica”, sa početkom u 18.00 sati, policijski službenici Uprave  MUP-a Kantona Sarajevo su održali niz sastanaka sa predstavnicima FS BiH, te predstavnicima zaštitarske agencije, s ciljem adekvatnog planiranja mjera za osiguranje ovog sportskog događaja.

Također, precizirane su obaveze nadležnih za osiguranje utakmmice u svim njenim segmentima. Tako da su predstavnici FS BiH upoznati sa mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, al ii mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i organizator (FS BiH), a u okviru svojih nadležnosti, kako bi utakmica protekla u najboljem redu i bez incidenata.

Istovremeno, naglašavamo da nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana, navodi se u saopćenju MUP-a.

"Stoga, koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih reprezentacija, da svojim ponašanjem daju doprinos, kako bi ova značajna sportska manifestacija protekla u fer i sportskoj atmosferi", naveli su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije