NSBiH / Obustava saobraćaja na Grbavici u subotu zbog utakmice BiH i Belgije

04. 10. 2017. u 18:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 40

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u subotu 7.10.2017. godine, doći će do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona Grbavica na dan odigravanja utakmice.

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića  do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Takođe, bit će zabranjen i saobraćaj u mirovanju (parkiranje vozila) na izdvojenom parkingu neposredno uz stambeno-poslovni objekat „LORIS“ u periodu od 08:00 do 21:00 sati, a koji će u potpunosti biti stavljen na raspolaganje za potrebe organizacije pomenute utakmice. Iz tog razloga, ovim putem apelujemo na stanare pomenutog objekta , kao i susjednih stambenih zgrada koji koriste ovu površinu za parkiranje, da imaju razumijevanja za poduzete mjere te blagovremeno premjeste svoja vozila na susjedne parking prostore.

Sve navedene mjere su donijete u cilju pojačane bezbjednosti, a vezane su za ovu izuzetno važnu utakmicu. Prednje pomenutim mjerama se omogučava brži i lakši ulazak i izlazak gledalaca sa stadiona, saopćeno je iz NSBiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA