Zmajevi u sklopu priprema za SP uživali u vožnji roller coasterom na Trebeviću

Radiosarajevo.ba
Zmajevi u sklopu priprema za SP uživali u vožnji roller coasterom na Trebeviću
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu, 7. oktobra, odigrat će jubilarnu 200. utakmicu u historiji, i to protiv Belgije.

Jučerašnjim okupljanjem na Ilidži počele su pripreme Zmajeva za posljednja dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Belgije i Estonije.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića održali su i prvi trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a već danas su iskoristili sunčano vrijeme i uživali u vožnji alpine coasterom na Trebeviću. Mladi napadač Kenan Kodro rekao je da vrijedno trenira, a da će Mehmed Baždarević odlučiti da li će zaigrati u prvih 11.

"Svi znamo da će biti teška utakmica, ali najvažnije je da se fokusiramo na nas i na naš rad. Svi smo motivirani da u subotu izađemo na teren i pobijedimo", kazao je Kodro.

Danijel Miličević nastupa za belgijski Gent te je prokomentirao atmosferu u Belgiji uoči duela u subotu.

 "Već par godina oko te veoma kvalitetne reprezentacije u Belgiji vlada mala euforija. Oni na predstojeću utakmicu gledaju uglavom kroz FIFA ranking listu, što je veoma bitno za njih", objasnio je.

Pomoćnik Mehmeda Baždarevića, Igor Janković, govorio je o atmosferi u ekipi.

"Igrači su svjena utsni u kakvoj smo situaciji i šta moramo da ostvarimo u iduća dva susreta. Dat ćemo svoj maksimum, kako na treninzima, tako i akmicama, kako bismo opravdali očekivanja navijača i ukupne javnosti. Vjerujem da ćemo se na kraju zajedno radovati", istakao je Janković.

U sklopu priprema za ova dva susreta, Zmajevi su danas proveli vrijeme na Trebeviću, a to su iskoristili kako bi se zabavili na roller coasteru u Sunny Landu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije