Mladi se i ove godine mogu besplatno učlaniti u JU Biblioteka Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Mladi se i ove godine mogu besplatno učlaniti u JU Biblioteka Sarajevo
Foto: Općina Centar / I ove godine besplatno učlanjenje

Načelnik Srđan Mandić i direktorica JU "Biblioteka Sarajeva" Merima Lendo potpisali su Protokol koji podrazumijeva nastavak finansiranja besplatnog članstva u JU „Biblioteka Sarajeva“.

Navedeni projekat je pokrenut s ciljem povećanja broja čitalaca među mladima sa područja središnje gradske općine. Za realizaciju u 2022. godini Općina je izdvojila 10.000 KM.

Zahvaljujući ovom projektu povećan je broj članova u 16 bibliotečkih pozajmnih odjeljenja Javne ustanove „Biblioteka Sarajeva“.

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

"Svjestan sam da smo okruženi različitim novim trendovima. Opština Centar realizuje brojne projekte, ali ovaj ima izuzetan značaj jer na ovaj način održavamo kulturu čitanja knjiga. I dalje ćemo podržavati rad biblioteke", istakao je načelnik Mandić.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Općine, prošle godine pravo na besplatne članarine ostvarilo je 666 mladih osoba iz Centra.

"Općina Centar je prva započela ovakvu praksu, koju su kasnije usvojile i druge gradske općine. Još jednom se iskreno zahvaljujemo na saradnji i podršci", naglasila je direktorica Lendo.

Sistem učlanjenja ili obnove članstva je veoma jednostavan. Uz predočenje lične karte ili CIPS-ove prijavnice kao dokaza mjesta stanovanja i starosne dobi od 15 do 35 godina ovaj proces se može završiti u bilo kojem odjeljenju JU „Biblioteka Sarajeva“. Korisnici ove biblioteke imaju na raspolaganju bibliotečki fond sa više od 260.000 knjiga.

Potpisivanju protokola je prisustvovao i vijećnik Samir Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije