Mještani sarajevskog naselja blokirali cestu: Razlog autobuska linija GRAS-a

2
L. M.
Mještani sarajevskog naselja blokirali cestu: Razlog autobuska linija GRAS-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mještani blokirali cestu

Stanovnici sarajevskih naselja Dobroševići i Ahatovići blokirali su cestu kod škole u Dobroševićima, zbog, kako kažu, neadekvatnog saobraćanja gradskog prijevoza.

Prema riječima mještana, GRAS-ov autobus koji saobraća na liniji Stup - Dobroševići - Ahatovići,  zaustavlja se u Dobroševićima i ne nastavlja do Ahatovića.

Iz protesta, mještani su blokirali saobraćajnicu.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Važna vijest iz Vlade KS o kuponima za nezaposlene

Važna vijest iz Vlade KS o kuponima za nezaposlene

"Grupa građana blokirala cestu iz protesta, policija je na terenu i to vam za sada samo možemo reći", kazali su iz MUP-a KS.

Kontaktirali smo i GRAS kao i direktora ovog preduzeća Senada Mujagića

Podsjetimo, u septembru prošle godine najavljeno je vraćanje u funkciju 18 autobuskih linija u KS uključujući i ovu prethodno navedenu u tekstu.

"Uvidom u situaciju na terenu i u broj vozila GRAS-a koja su prestala saobraćati, bili smo dužni obezbijediti građanima nova vozila za prevoz, pa smo iz tog razloga privremeno angažovali firmu ‘Centrotrans’ na 11 autobuskih linija koje, nažalost, nisu bile u funkciji. Linije će ponovo biti uspostavljene u četvrtak, 23. septembra", kazao je tada ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Odluka o uspostavljanju saobraćaja se odnosi na sljedeće autobuske linije:

  • Ilidža - Sokolovići, Dom Armije - Podhrastovi, Dom Armije - Breka, Dom Armije - Breka II, Željeznička stanica - Buća Potok, Nedžarići - naselje Aerodrom, Park - Jagomir, Otoka - Buća Potok, Sutjeska - Kamenica, Ilidža - Dejčići, Ilidža - Kovači (Hrasnica).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije