KS / Ministar Fišo: I građani su krivi što GRAS bilježi gubitke jer ne plaćaju karte

04. 04. 2018. u 19:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 577

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo kao je da je, iako je smijenjen Haris Gušić, u poslovanju KJKP GRAS napravljen pomak.

On je nakon sjednice Skupštine KS-a, na kojoj je ovaj kanton dobio novog premijera, ali i izgubio privremenog upravnika GRAS-a, dao izjavu za medije, u kojoj je obećao da će za popravke tramvajske pruge biti uloženo 2,5 miliona KM.

Ipak, najzanimljivija je njegova izjava u vezi s nezadovoljstvom građana sa uslugama GRAS-a.

"Da, činjenica je da građani ispaštaju, ali ispašta i GRAS, jer građani ne kupuju karte. I oni su saučesnici u gubicima GRAS-a", istaknuo je Fišo.

Također, dodao je i da će biti pokrenuta incijativa Vlade KS-a da se poništi Uredba o kupovini mjesečnih kupona u javnim preduzećima i ustanovama.

"Tražit ćemo poništenje ove uredbe jer GRAS nije ispunio svoju obavezu prema građanima, posebno na linijama na kojima saobraćaju minibusi", zaključio je Fišo.

Podsjećamo, sjednica Skupštine KS-a prekinuta je danas, a bit će nastavljena u utorak, do kada bi trebala biti završena i zakonska procedura o smjeni privremenog upravnika GRAS-a Harisa Gušića.

NEMA KOMENTARA