Dević: Ono što smo vidjeli na relaciji Bogunić-Konaković je zaista mučno

Radiosarajevo.ba
Dević: Ono što smo vidjeli na relaciji Bogunić-Konaković je zaista mučno
Foto: Fena / Mahir Dević

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo u ostavci Zineta Bogunić kazala je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da se "osjeća kao stvar jer je niko od 19. jula kada je podnijela ostavku ni u Vladi ni u Skupštini nije pitao koji su to moralni razlozi zbog kojih je to uradila“.

Konaković odgovorio Bogunić: Znam ko vam je ovo napisao, sram vas bilo

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, odgovorio je na optužbe koje je na njegov račun iznijela ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, koja je u ostavci

 Mahir Dević, zastupnik SDA u kantonalnoj Skupštini danas je na sjednici rekao da ne želi da odgovara predsjedavajućem jer je on vrlo sposoban za manipulacije.

Bogunić izrekla teške optužbe na račun Konakovića: Dino je rekao - ja letim

"Ono što danas prolazi ministrica, što je prije prolazio šef kluba SDA, Samra Ćosović i drugi, to su stvari koje su viđene i mi ne želimo da reagujemo. Ja sam protiv ove Vlade, naši stavovi govore da ovo nije dobro, a ovo što smo danas vidjeli na relaciji Konaković i ministrica je nešto novo što do sada nismo vidjeli i bilo je zaista mučno. Ispada da mi kao nešto branimo ministricu, za nas je ovdje najvažnija sljedeća stvar, jer je ministrica u svom radu prikazla da je zakon važniji od sve, a samo to je dovoljan razlog da glasamo da ona ostane", kazao je Dević.

On je istaknuo da neke stvari koje se dešavaju unutar ove Vlade da se ne fakturiše klubu SDA. 

"Šokirano smo vokabularom koji se ovdje koristi, naravno da smo šokirani rukovodstvom Kantona, to su stvari na koje vi sami sebi treba da odgovorite. Prema tome minsitar koji je spreman da radi, mi sa takvim nemamo problema, iako je naš stav o ovoj Vladi znate od samog starta", zaključio je Dević.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije