Konaković odgovorio Bogunić: Znam ko vam je ovo napisao, sram vas bilo

Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio Bogunić: Znam ko vam je ovo napisao, sram vas bilo
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Konaković otkrio zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, odgovorio je na optužbe koje je na njegov račun iznijela bivša ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Zineta Bogunić.

Da je ovo što je ministrica rekla istina, mene bi bilo stid. Ali, na svu sreću, na svim našim sastancima bili su prisutni svjedoci. Spreman sam da idem i na poligraf. Na sastanku na kojem je ministirca Bogunić rekla ‘ima ovog na Google-u’, ja sam rekao da ako takav projekat ima za besplatno, bit će najbolja ministrica ikad. Sram vas bilo za ovo što ste rekli, uvjerio sam se u vaše poslovne kvalitete, ali ne i ljudske”, poručio je Konaković.

Bogunić izrekla teške optužbe na račun Konakovića: Dino je rekao - ja letim

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo u ostavci Zineta Bogunić kazala je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da se "osjeća kao stvar jer je niko od 19. jula kada je podnijela ostavku ni u Vladi ni u Skupštini nije pitao koji su to moralni razlozi zbog kojih je to uradila".

Dodao je da ono što je Bogunić pročitala "neko napisao umjesto nje i da je preloša koncepcija napada na njega lično".

“Rekli ste ispravno, ja sam rekao ‘da se spusti zakon’, to sam govorio zbog monstruoznog ponašanja jedne osobe prema kadrovima u zdravstvu. Dotrčali ste s godišnjeg da povučete materijale kako ne bi zaustavili Sebiju Izetbegović da imenuje svoju dekanesu na Medicinskom fakultetu. Vi ste saučesnik tog procesa, i mi se tu sigurno mimoilazimo”, naglasio je Konaković.

U nastavku svog obraćanja pred poslanicima u Skupštinji KS, Konaković je istakao da mu je jako drago što je ministrica Bogunić predmet rasprave.

“Ja ovih dana imam pritisak od Cibre (Armin, op. a.), zbog nekog dogovora sa SDA. Svaku od svojih tvrdnji ću dokumentovati i pozvati svjedoke. Ono što ste uradili je najniži nivo napada i nije ljudski, nije fer i nije karakterno”, istakao je Konaković.

Dodao je da je Bogunić u svom obraćanju spomenula ime Refika Šećirovića.

“Tog čovjeka sam vidio jednom u životu. Damira Marjanovića sam zamolio da popije kafu s njim i da mi kaže šta misli o njemu. Međutim, sami ste bez bilo kakve konsultacije donijeli neke odluke, zato što ste vi ekspert. Ovo što govorite o inkluziji, da ste nekom dali novac, nemojte zbog djece, to je skupštinska odluka. Za sve što pričam postoje dokazi. Ovo što ste vi uradili je najniži oblik ljudskosti. Sukobili smo se oko Bajrama, kada su vam porodicu spominjali, ja sam vas zvao i molio da date te dane. I vi ćete meni danas držati moralne lekcije, stručne možete, ali ne i moralne. Znam ko vam ovo piše i vi znate da ja znam, naše porodice će nastaviti da žive u ovom gradu”, kategoričan je Konaković.

Prema njegovom mišljenju, Bogunić je između Univerziteta u Sarajevu i Medicinskog fakulteta odabrala - fakultet.

“Međutim, zaboravili ste da je rektor naš pregovarač. Odabrali ste Sebiju Izetbegović. Divim se Sebiji Izetbegović i načinu na koji ona upravlja svima vama, jer je fascinantan. Da je ona malo više patriota, ona bi mogla voditi ovu zemlju. Nećete praviti cirkus i sve one koji su učestvovali u onom, o čemu vi govorite, pitat ću o događajima. Ovo što ste izveli kao performans, nikad mi nije bila namjera, ono što ste dobro radili, ja sam trčao da pohvalim. Boga mi je sramota”, zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije