Lutrija BiH i ove godine uz najveći filmski festival u regionu

Radiosarajevo.ba
Lutrija BiH i ove godine uz najveći filmski festival u regionu
Ugovor o partnerstvu sa Sarajevo film festivalom je još jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti Lutrije BiH.

U prisustvu uposlenika obje kompanije, prijatelja i predstavnika medija, u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti ozvaničen je nastavak saradnje između Sarajevo film festivala i Lutrije BiH.

Dajući svoju podršku unapređenju bh. filmske industrije, sporta i mnoštva humanitarnih akcija, Lutrija BiH je još jednom pokazala da je društvena odgovornost važan segment njihovog poslovanja.

Podrška kulturnim dešavanjima

"Mi u Lutriji BiH smatramo da je naša obaveza i dužnost da, kao domaća kompanija, u skladu s mogućnostima, podržimo svaki projekt koji ima za cilj promociju Bosne i Hercegovine kao regionalnog kulturnog centra. Lutrija BiH već duži niz godina podržava Sarajevo film festival i sretni smo što svojim doprinosom učestvujemo u kreiranju još pozitivnijeg imidža Bosne i Hercegovine, istakao je Nedim Hamzić, šef Odjela za odnose s javnošću Lutrije BiH. Dodao je da je Lutrija BiH tokom proteklih godina podržala brojne kulturne i sportske događaje te projekte koji se tiču razvoja lokalne zajednice i time dokazala da je društvena odgovornost trajno opredjeljenje Lutrije BiH.

Prepoznali značaj ovog događaja

"Od samog početka naše saradnje naišli smo na puno razumijevanje Lutrije BiH i drago nam je da je ova kompanija prepoznala to što radimo i da su osjetili da je to značajan doprinos za stvaranje bolje klime u Sarajevu i za stvaranje nekih pozitivnih trendova , koji se zasigurno odražavaju i na poslovanje Lutrije BiH, istakao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala.

Lutrija BiH uz Talents Sarajevo Deseti, jubilarni Talents Sarajevo održaće se od 14. do 20. augusta 2016. u okviru 22. Sarajevo Film Festivala.

Ovogodišnji Talents Sarajevo otvoriće meksički reditelj, scenarista i producent Amat Escalante. Lutrija BiH kroz podršku Sarajevo film festivalu poseban akcenat stavlja na doprinos razvoju mladih umjetnika te će i ove godine biti uz nadolazeće filmske profesionalce.

Inače, Talents Sarajevo povezuje mlade filmaše međusobno ii ma za cilj predstaviti im rad etabliranih profesionalaca, informisati ih o savremenim tokovima u filmskoj industriji te ih približiti regionalnoj i međunarodnoj filmskoj sceni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije