Lijepe vijesti iz Općine Novo Sarajevo: Potpisan sporazum o rekonstrukciji igrališta i parkova

2
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Općine Novo Sarajevo: Potpisan sporazum o rekonstrukciji igrališta i parkova
Foto: Općina Novo Sarajevo / Općina Novo Sarajevo

Djeca i mladi s područja Novog Sarajeva dobit će moderne površine za igru.

Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor KJKP Park Adis Bešlić potpisali su Sporazum o investicionom održavanju dječijih igrališta, parkova i zelenih površina u Novom Sarajevu.

Nakon iskazanih potreba građana nekoliko novosarajevskih mjesnih zajednica Služba za investicije i zaštitu okoliša utvrdila je da postoji potreba za investicionim održavanjem pet dječijih igrališta i rekonstrukcijom dva postojeća parka.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ovim projektom izvršit će se sanacija dječijih igrališta na sljedećim lokalitetima: MZ Donji Velešići - ul. Muhameda ef. Pandže 4D, MZ Gornji Velešići - ul. Muhameda ef. Pandže 401-405, MZ Pofalići 2 - ul. Humska kod br.630, MZ Kovačići - ul.Nevesinjska kod br.21, MZ Gornji Kovačići - ul.Radnička do br.110.

Predviđena je i rekonstrukcija Parka penzionera na Malti i Parka zaljubljenih na Čengić vili. Za realizaciju ovih aktivnosti koristit će se projekat koji je radio Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo

Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo

Općinski načelnik Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo jer će ova saradnja najviše koristiti djeci i mladima. 

"Posebno smo sretni zbog toga zato što ovim sporazumom gradimo pet manjih dječijih parkova u Mjesnim zajednicama Donji i Gornji Velešići, Pofalići 2, Kovačići i Gornji Kovačići. Nadam se da će građani i građanke, naši najmlađi sugrađani uživati", rekao je Tanović.

Iz KJKP Park kažu kako ih raduje saradnja i činjenica da jedinica lokalne samouprave ulaže veća investiciona sredstva za dječija igrališta koja su često na meti vandala. 

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 KM, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije