Centralna sarajevska ulica: Od popularne bašte u Ferhadiji ostala - metalna konstrukcija

4
Radiosarajevo.ba
Centralna sarajevska ulica: Od popularne bašte u Ferhadiji ostala - metalna konstrukcija
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nekadašnji kafić u Ferhadiji

U sarajevskoj ulici Ferhadija u ponedjeljak, 15. aprila služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad pristupila je uklanjanju montažno-demontažnog objekta - slobodnostojeće ljetne/zimske bašte investitora "Cipi-Ripi".

Na mjestu nekadašnje bašte ostala je metalna konstrukcija ograđena žutom trakom, a fotoreporter portala Radiosarajevo.ba obišao je večeras navedenu lokaciju. 

Rok za uklanjanje nelegalne bašte je 10 dana, a u našoj fotogaleriji možete pogledati šta smo zabilježili.

Dragan Bursać: Amerika je rekla svoje - ako Dodik uradi pogrešan korak nestat će RS!

Dragan Bursać: Amerika je rekla svoje - ako Dodik uradi pogrešan korak nestat će RS!

Podsjetimo, inspekcija je naložila investitoru "MERCATO GROUP" d.o.o. Sarajevo, koji je rješenjem suda preimenovan u privredno društvo "Cipi Ripi" d.o.o. Sarajevo da ukloni privremenu baštu, te da vrati lokalitet u stanje prije postavljanja.
 
S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Općina Stari Grad će poduzeti Zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja.

Navedeni objekat nije jedini za koji se vodi inspekcijski postupak. U toku je postupak vezano za bespravni montažno-demontažni objekat na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, kod Ekonomskog fakulteta, u kojem je smješten Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što se utvrde sve činjenice u ovom slučaju, javnost će biti blagovremeno informisana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije