Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo

8
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Večeras, 16. aprila, u Domu mladih u Sarajevu održava se Centralna javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana KS. Tim povodom oglasili su se iz Naše stranke.

"Urbanistički plan koji trebamo donijeti bit će revolucionaran iskorak ka izgradnji novog urbanog identiteta Sarajeva. Pod tim mislimo na približavanje općina i naselja kakve su Hadžići, Vogošća, Hrasnica i drugih samom centru grada, zahvaljujući izgradnji saobraćajne infrastrukture, ali i na pretvaranje Sarajeva u 15-minutni grad, tj. grad u kojem je svakom omogućeno da svoje svakodnevne potrebe obavi u roku od 15 minuta krećući se javnim prevozom, pješice ili biciklom", kazali su iz Naše stranke.

U saopćenju su također naveli da Sarajevo kao grad javnog prevoza, biciklista i pješaka, to je u konačnici ono što će se dobiti ukoliko se novi urbanistički plan sprovede u djelo.

U Sarajevo sletio avion španske nacionalne aviokompanije Iberia: 'Cilj povećati broj letova'

U Sarajevo sletio avion španske nacionalne aviokompanije Iberia: 'Cilj povećati broj letova'

"Grad u čijem je samom centru moguć svakodnevni odmor. Posebno atraktivnom u tom smislu vidimo planiranu Muzejsku četvrt koja će obuhvatati Zemaljski i Historijski muzej, ali i Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi koji će biti izgrađen. Svi ti muzeji smješteni u ambijentu zelenila koje pruža Vilsonovo šetalište bit će oaza mira kako za rekreativce, tako i za porodice s djecom. Posebno želimo naglasiti da ćemo se boriti da ne dođe do izgradnje dionice Prve transverzale kroz Vilsonovo, kako bi taj prostor ostao netaknut bukom i ispušnim gasovima automobila", zaključili su iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije