Lijepa vijest: Stipendije za 30 djece bez roditelja

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Stipendije za 30 djece bez roditelja
Foto: Općina Novo Sarajevo / Hasan Tanović uručuje stipendije za djecu bez roditelja

U Općini Novo Sarajevo podijeljeno je 30 stipendija za djecu bez roditelja, a uručio ih je načelnik Hasan Tanović. 

Saopštenje općine prenosimo u cjelosti: 

"Općinski načelnik dr. Hasan Tanović uručio je stipendije djeci bez oba roditelja sa područja Općine Novo Sarajevo koja se nalaze na redovnom školovanju, a na evidenciji su Centra za socijalni rad-Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo i nadležnih općinskih službi.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Ove godine, stipendije je dobilo 30 djece bez oba roditelja. Budžetska sredstva koja su izdvojena za ovu namjenu iznose 36 hiljada KM te se stipendije dodjeljuju za period od 12 mjeseci za školsku 2022/2023. godinu.

Uplata sredstava u iznosu od 100 KM mjesečno izvršit će se odmah za period septembar-april 2023. godine, dok će se realizacija sredstava za preostala četiri mjeseca vršiti u skladu sa ostvarenim budžetskim prihodima i dinamikom priliva sredstava.

Sarajevo: U naselju Grbavica gradi se Dnevni centar za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju

Sarajevo: U naselju Grbavica gradi se Dnevni centar za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju

Općinski načelnik, dr. Hasan Tanović ovom prilikom kazao je kako Općina na ovaj način stimuliše dalje školovanje ove djece u nadi da će u budućnosti biti značajni i bitni građani Općine Novo Sarajevo, grada i države BiH.

Anel Hodžić, jedan od stipendista i student Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu kazao je kako mu ova pomoć mnogo znači u daljnjem obrazovanju. Trudit će se, istakao je, da ostane u BiH i sutra ovdje nađe i posao.

Podjela stipendija održana je u Memorijalnom centru Novo Sarajevo na Trgu heroja", navodi se u saopštenju Općine Novo Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije