Ledeno Sarajevo: Narodna kuhinja nudi topli obrok svima kojima je potreban

Fena
Ledeno Sarajevo: Narodna kuhinja nudi topli obrok svima kojima je potreban
/ Anadolija
Zbog izuzetno niskih temperatura koje su zahvatile naš grad, Općina Stari Grad je u saradnji s Narodnom kuhinjom Stari Grad odlučila ponuditi obrok i toplo mjesto za obrok svima kojima je potrebno.

Prema riječima upraviteljice kuhinje Zilhe Šete, poznatije u javnosti kao Tetka, po besplatan obrok i čaj su dobro došli svi kojima je potreban:

„U dogovoru s općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, od sutra u 8 sati ujutro svako ko pokuca na naša vrata će dobiti topao čaj, kuhano jelo, hljeb i lijepu riječ u našim toplim prostorijama. Napominjem da ta osoba ne mora biti registrirani korisnik naše kuhinje, niko neće biti gladan i smrznut ovdje kod nas“, rekla je Tetka.

Narodna kuhinja Stari Grad nalazi se u srcu Baščaršije, u ulici Halači. Općina Stari Grad već dugi niz godina podržava rad Narodne kuhinje Stari Grad, prošle godine je za njeno normalno funkcioniranje izdvojila grant u iznosu od 40.000 KM.

Narodna kuhinja "Stari Grad" osnovana je 1992. godine i u tadašnje vrijeme je bila prva takve vrste na području grada Sarajeva i današnjeg Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije