Konaković: Komisija će istražiti slučaj ubijenog Dženana Memića

Naim Kavazić
Konaković: Komisija će istražiti slučaj ubijenog Dženana Memića
Fena / Elmedin Konaković
Vlada Kantona Sarajevo će formirati komisiju koja će istražiti (ne)rad u vezi istrage ubistva Dženana Memića (22) u Sarajevu.

Na fonu toga poduzet će sljedeće korake kako bi istina izašla na vidjelo, izjavio je danas ipred Skupštine KS kantonalni premijer Elmedin Konaković.

"Nevjerovatna je činjenica da je ovo drugi slučaj ubistva, pored ubijenog (Adnana) Salčina koji nije riješen u posljednjih godinu dana u Sarajevu. To se ne smije dešavati", poručio je okupljenima premijer.

U Sarajevu se danas održava protestna šetnja koju je organizirala porodica ubijenog Dženana Memića i na kojoj učestvuje više stotina ljudi.

Podsjećamo, pod nerazjašnjenim okolnostima Dženan Memić je zadobio povrede 8. februara dok je šetao s djevojkom Alisom Velikom alejom na Ilidži. Iako je prvobitno događaj okarakteriziran kao saobraćajna nesreća, vrlo brzo će se pokazati da je Memić zapravo pretučen.

Tužilaštvo KS-a 9. marta otvara istragu ubistva po nepoznatom počiniocu.

Porodica Memić nezadovoljna istragom i neotkrivanjem svih okolnosti i počinioca danas je, po drugi put, organizirala mirne proteste te su najavili da neće odustati dok se ne sazna istina.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije