Kojović: 400.000 građana Sarajeva su taoci klanovskih borbi u SDA

E. H.
Kojović: 400.000 građana Sarajeva su taoci klanovskih borbi u SDA
Burna rasprava među brojnim zastupnicima povedena je na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj zastupnici raspravljaju o problemima u sistemu vodosnabdijevanja u glavnom gradu BiH.

Na samom početku rasprave obratila se zastupnica Sabina Ćudić, koja je kazala kako Naša stranka neće podržati ove mjere Vlade KS-a, jer su to "mjere u hodu, mjere za koje je rečeno da su pisane ad hoc", zbog čega iz ove stranke smatraju kako bez ekspertske studije nije moguće ući u ovaj proces.

Neki od zastupnika, kao što je Semir Halilović istaknuli su kako je najveći problem sarajevskog vodovoda ilegalna i divlja gradnja, ali i rezidencijalna naselja na Bjelašnici, zbog čega se "lomi kičma malim ljudima dok se veliki štite".

"Građani su dopustili da se dogodi korupcija, bahatost sistema, pljačkaška privatizacija a sada su i ostali bez vode. Nisam vidio ovdje ispred zgrade Vlade KS 10.000 ljudi koji bi se trebali buniti jer nemaju vode, jer su se očigledno sa ovakvom situacijom pomirili, kao i uvijek", istaknuo je Halilović

Zastupnik Peđa Kojović oštro je kritizirao aktuelnu vlast, kazavši kako je uopće besmisleno govoriti o tehnološkim i tehničkim problemima u sistemu, jer se tim više niko u svijetu ne bavi.

"Tvrdim da je ovdje politički problem. Premijeru, 400.000 građana Sarajeva su taoci klanovski borbi u vašoj stranci. Indikativno je da se niko iz vladajuće stranke još nije javio za riječ i ne mogu se oteti utisku da je ovaj televizijski skup sazvan kako bi premijer nastavio graditi svoju političku stranku kritikujući stranku koja ga je imenovala na poziciju. S obzirom da su mjere koje se danas predlažu sve iz nadležnosti Vlade i resornog ministarstva ja uopće ne razumijem zašto ste nas pozvali ovdje", konstatirao je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije