Konaković uoči hitne sjednice: Smijenit ćemo menadžment Vodovoda, slijede rješenja

E. H.
Konaković uoči hitne sjednice: Smijenit ćemo menadžment Vodovoda, slijede rješenja
Vanredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s problemom vodosnabdijevanja u glavnom gradu BiH počela je jutros u Sarajevu, a prije same sjednice svoj optimizam u vezi s rješavanjem ovog problema istaknuo je premijer KS-a Elmedin Konaković.

Obraćajući se ispred zgrade Vlade KS-a Konaković je kazao kako misli da će Skupština podržati njegove prijedloge za rješenje ovog problema, čime će doprinijeti rješenju problema koji muči sve građane.

"Mislim da će Skupština podržati moje prijedloge mjera rješenja ovog problema, a mislim da će i zastupnici imati neke svoje prijedloge i da su riješeni da napokon riješimo problem vodosnabdijevanja. Vidjeli ste pokazatelje, na hiljade mjesta u Kantonu Sarajevo bilježimo velika curenja vode, a samo ljudski faktor, odnosno volja, je rješenje tog problema", kazao je Konaković.

On je istaknuo kako izvorišta u KS-u, čak i kada su "suha", daju 2.800 litara vode u sekundi, što je dovoljno da se snabdije cijeli kanton. Ipak, dodaje kako su brojne nepravilnosti utjecale na stvaranje ogromnih gubitaka.

"Ne bih imao ništa protiv da neko drugi, pored mene, u javnosti bude kriv za ovaj problem i nije strašno ako zastupnici odluče da ja ne radim dobro, ako odluče da me smijene. Ipak, ja sam odlučan da riješimo problem nedostatka vode i redukcija u Sarajevu. Uskoro ćemo krenuti i na menadžment, tražit ćemo njihovu smjenu, ali kako se ne bi desilo da se mjerama osiguranja oni vrate na svoje funkcije mi pripremamo dugoročne pravne lijekove i rješenja", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije