KCUS: Dr. Gavrankapetanoviću nisu oduzeti radni sati prema nalogu direktorice

Radiosarajevo.ba
KCUS: Dr. Gavrankapetanoviću nisu oduzeti radni sati prema nalogu direktorice
Iako su neki mediji naveli kako je prof. dr. Gavrankapetanoviću oduzeto sedam sati rada u prošlom mjesecu, prema uputama direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović, iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćili su kako to nije istina.

"Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović ne određuje šihtericu za plaće, niti daje upute za obračunavanje plaća, osim u Kabinetu generalne direktorice"pojasnili su iz KCUS-a u saopćenju, uz koje je dostavljen i pregled radnih sati za dr. Gavrankapetanovića.

Pojasnili su i kako se plaće određuju na osnovu zvaničnog rada i pripremne liste, te da, prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta KCUS-a, evidenciju prisustva na poslu svih zaposlenih vodi glavna sestra organizacione jedinice.

"Na kraju, pripremnu listu potpisuje, prema članu 31. ovog Pravilnika, šef organizacione jedinice i direktor discipline", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije