Kazazović: Sutra se očekuje potpisivanje sporazuma sa sindikatima obrazovanja

Radiosarajevo.ba
Kazazović: Sutra se očekuje potpisivanje sporazuma sa sindikatima obrazovanja
Foto: Press KS / Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, nakon višednevnih pregovora između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i Vlade KS s predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja, najavio je da se sutra očekuje potpisivanje sporazuma o realizaciji usaglašenih stavova.

Potpisivanjem ovog sporazuma, prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo će dobiti potrebne garancije o ispunjenju traženih zahtjeva te 8. maja ne bi trebali održati najavljeni štrajk upozorenja, saopćeno je iz Press službe KS.

Kazazović ističe da je u toku zajednička izrada teksta spomenutog sporazuma koji će sutra biti dostavljen Vladi KS na razmatranje i usvajanje.

U saopćenju se navodi da bi nakon toga i službeno trebao biti potpisan od resornog ministra i prvih ljudi Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS te Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture KS Saudina Sivre i Faruka Bešlića, navodi se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije