Karić zatražila od udruženja da odbije saradnju s Kabirijem ili će izgubiti podršku Sarajeva

12
Radiosarajevo.ba
Karić zatražila od udruženja da odbije saradnju s Kabirijem ili će izgubiti podršku Sarajeva
Foto: Udruženje DEČKI U PLAVOM / Vils Ultramaraton

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je u objavi na društvenom mreži Facebook poručila da je dobila informacije da je oficijelni partner "Sarajevo Maratona" koji organizuje udruženje Dečki u plavom, MTA Abraham Grupa.

"Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo", rekla je gradonačelnica.

Benjamina Karić je naglasila da ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem te da ono nema cijenu i nije na prodaju.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

"Maraton se inače sufinansira učešćem kantona, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa. U suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene - hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja", naglasila je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije