Kakvo je stanje na biralištima u Sarajevu

Fena
Kakvo je stanje na biralištima u Sarajevu
Sva biračka mjesta u četiri sarajevske i obližnjim općinama otvorena su na vrijeme.

Na području općine Stari Grad Sarajevo sva birališta otvorena su jutros u 7 sati i za sada sve protiče u najboljem redu. Kako je kazao predsjednik Općinske izborne komisije Mirza Imamović, u Općini Stari Grad je 47 redovnih biračkih mjesta, a devet mobilnih timova je na terenu.

 

Na području sarajevske općine Centar birališta su otvorena jutros u 7 sati i za sada glasanje protiče bez problema. Kako je kazao predsjednik Općinske izborne komisije Centar Zvonko Mijan, u općini Centar ukupno su otvorena 84 biračka mjesta, a putem osam mobilnih timova mogu glasati građani koji ne mogu doći na birališta. Na području Općine Centar registrirano je više od 60.000 birača.

 

Sva biračka mjesta u općini Novo Sarajevo otvorena su na vrijeme jutros u sedam sati na lokalnim izborima koji se danas provode u Bosni i Hercegovini. U ovoj općini ima ukupno 102 biračka mjesta. Otvaranje je proteklo u najboljem redu, rečeno je iz općinske izborne komisije.

 

Na području općine Novi Grad Sarajevo sva birališta otvorena jutros u 7 sati i za sada sve protiče u najboljem redu. Kako je kazao predsjednik Općinske izborne komisije Elvir Resić, u Općini Novi Grad glasa se na 145 redovnih biračkih mjesta i jedno u odsustvu. Na terenu je deset mobilnih timova.

 

Sva biračka mjesta u općini Ilidža otvorena su na vrijeme jutros u 7 sati, rečeno je iz općinske izborne komisije. Na području ove općine ima 95 biračkih mjesta i otvaranje je proteklo u redu.

 

Izbori u općini Vogošća, na području Sarajevskog kantona, počeli su na vrijeme otvaranjem svih biračkih mjesta u sedam sati, rečeno je iz općinske izborne komisije. U ovoj općini ima 38 redovnih glasačkih mjesta i jedno za glasače u odsustvu te za glasače s nepotvrđenim listićima. Angažirana su tri mobilna tima.

 

U općini Hadžići, na području Sarajevskog kantona, izbori su počeli jutros na vrijeme, otvaranjem svih biračkih mjesta u sedam sati. Iz općinske izborne komisije je rečeno da je sve proteklo u najboljem redu. U ovoj općini otvoreno je 38 redovnih glasačkih mjesta i jedno za glasače u odsustvu. Pravo glasa ima 22.104 građanina. Angažirana su dva mobilna tima za potrebe izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije