Jednosmjeran saobraćaj u ulici Radićeva do 24. jula

Fena
Jednosmjeran saobraćaj u ulici Radićeva do 24. jula
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je da je na snazi izmjena režima saobraćaja u ulici Radićeva.

To podrazumijeva da je ta ulica postala jednosmjerna iz pravca ulice Obala Kulina bana prema ulici Mis Irbina sa dvije kolovozne trake od kojih je lijeva traka za skretanje u ulicu Mis Irbina dok je desna traka namijenjena za kretanje pravo prema ulici Maršala Tita.

Izmjena režima saobraćaja će trajati će do 24. jula ove godine i do tada će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopćeno je iz Press službe KS.

Riječ je testnoj fazi izmjene režima saobraćaja koja se provodi prema Elaboratu izmjene režima saobraćaja u ulici Radićeva koji je izradio Institut za saobraćajnice Građevinskog fakulteta u Sarajevu na zahtjev Ministarstva saobraćaja KS, a radi sprječavanja blokade saobraćaja na glavnoj saobraćajnici Obala Kulina bana usljed dugih kolona vozila u ulici Radićeva.

Ukoliko se efekti ovakve izmjene režima saobraćaja pokažu pozitivnim taj režim saobraćaja će ostati stalan sa adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, navode iz Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije