Jačanje odgojno-obrazovnog rada u školama radi prevencije vršnjačkog nasilja

Radiosarajevo.ba
Jačanje odgojno-obrazovnog rada u školama radi prevencije vršnjačkog nasilja
Sporazumom je iskazano zajedničko opredjeljenje za realizaciju različitih obrazovnih i pedagoških sadržaja iz oblasti prevencije vršnjačkog nasilja, za nastavnike i roditelje učenika svih osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo.

Sporazum o saradnji između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije – TPO potpisao je danas resorni kantonalni ministar Elvir Kazazović.

Ministar Kazazović je pojasnio da će potpisnici planirati i dogovarati implementaciju zajedničkih programskih aktivnosti koje će uključivati edukativne radionice i izradu edukativnog materijala za nastavno osoblje i roditelje, stručne seminare i konferencije, gostujuća predavanja i promocije različitih edukativnih publikacija iz  ove oblasti. 

Cilj je jačanje odgojno-obrazovnog rada u školama koji se odnosi na prevenciju vršnjačkog nasilja, kao i roditeljskih i nastavničkih kompetencija.

Dogovorene aktivnosti realizirat će se tokom ove i naredne školske godine, saopćeno je iz Press službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije