Izgradnja Prve transverzale: Hoće li BH Gas izmještati gasovod zbog trase

Radiosarajevo.ba
Izgradnja Prve transverzale: Hoće li BH Gas izmještati gasovod zbog trase
Foto: Press služba KS / Sastanak Operativnog tima

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je danas prvi radni sastanak na kojem su usvojeni zaključci u svrhu intenziviranja projekta izgradnje Prve transverzale, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

Sastanak je organiziran na inicijativu premijera KS Edina Forte, uz kojeg taj tim čine i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici općina Centar, Vogošća i Novo Sarajevo Nedžad Ajnadžić, Edin Smajić i Nedžad Koldžo, te direktori Zavoda za izgradnju i Direkcije za puteve KS Mirza Hulusić i Selmir Kovač, kao i kantonalni pravobranilac Kemal Karić.

"Na sutrašnjoj sjednici Vlade KS razmatrat će se dvije tačke dnevnog reda a tiču se otkupa dvije parcele na trasi između Kranjčevićeve i Ulice Braće Begić. Pravobranilaštvo je dalo pozitivno mišljenje. Nakon davanja saglasnosti Vlade, odluke o otkupu tih parcela biće upućene na razmatranje Skupštini na septembarskoj sjednici", naglasio je između ostalog premijer Forto.

Bit će upriličen i sastanak predstavnika zavoda za izgradnju i za planiranje razvoja, Ministarstva saobraćaja i Općine Vogošća sa predstavnicima "BH Gasa" o temi izmještanja gasovoda sa lokaliteta Prve transverzale u pomenutoj općini.

"Sastanci Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale, prema najavama premijera Forte, bit će svake srijede, a naredni je 18. septembra", saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije