Iz VIK-a: Evo kad se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja

N. K.
Iz VIK-a: Evo kad se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja
Foto: Privatni arhiv / Kuhinja
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija saopćeno je kako će se danas vršiti redovno i zakonski obavezno ispitivanje elektro-energetskih postrojenja (trafostanica) na izvorištu Bačevo.

Kako je saopćeno, ispitivanje će se obaviti u periodu od 9 do 15 sati, a u tom periodu doći će do gašenja svih bunara i pumpnih stanica na glavnom izvorištu za vodosnabdijevanje Sarajeva i isporuka vode će u većem dijelu grada biti obustavljena.

Iako je bilo najvaljeno da će do stabilizacije snabdijevanja vodom doći do 15 sati, to se nije desilo pa veći dio Sarajeva im dalje nema vode.

Međutim, za portal Radiosarajevo.ba Kenan Đipa, izvršni direktor za vodovodni sistem VIK-a, je rekao da će u narednih pola sata voda doći u sve dijelove Sarajeva i da je u toku punjenje sistema, odnosno vodovodnih cijevi.

Također, kako nam je Đipa najavio, večerašnje redovne redukcije vode bit će prolongirane za sat do dva, ali će biti izvršene kao i svake noći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije