Na sarajevskoj deponiji pronađena ručna bomba

S. H.
Na sarajevskoj deponiji pronađena ručna bomba
Na sarajevskoj deponiji Smiljevići pronađena je ručna bomba.

Građani okolnih naselja dojavili su pripadnicima Federalne uprave civilne zaštite oko 13:00 sati da se na deponiji nalazi nepoznata eksplozivna naprava, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Pripadnici FUCZ-a su reagirali odmah i u 13:45 sati ukolnili ručnu bombu M-93 ratne proizvodnje je tzv. Ženeva, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz FUCZ-a.

Na području Unsko-sanskog kantona u općini Bosanska Krupa u 11.35 sati prijavljen je pronalazak nepoznatog NUS-a prilikom vršenja poljoprivrednih radova, u mjestu Ćojluk. Policija je obilježila mjesto pronalaska NUS-a, navode iz FUCZ-a.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u općini Neum jučer u 13.50 sati, prijavljen je pronalazak NUS-a a radilo se o jednoj minobacačkoj granati 82 mm. Mjesto pronalaska NUS-a na lokalitetu sela Međugorje i  Glumina. Prijava o pronalasku NUS-a proslijeđena vođi A-Tima Mostar i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije