Iz Toplana pojasnili: Kako će se izvršiti umanjenje decembarskih računa koji su već plaćeni?

3
Radiosarajevo.ba
Iz Toplana pojasnili: Kako će se izvršiti umanjenje decembarskih računa koji su već plaćeni?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Nakon što su KJKP "Toplane Sarajevo" d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dali prijedlog Vladi Kantona Sarajevo o umanjenju računa za mjesec decembar 2023. godine, Vlada Kantona Sarajevo je donijela konačnu odluku o umanjenju decembarskog računa. 

U KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. su izvršili analizu potrošnje prirodnog gasa u novembru i decembru 2023. godine, te na osnovu rezultata izvršene analize donesena je pomenuta odluka.

"Shodno navedenom, svim korisnicima ispostavljeni račun za centralno grijanje, za decembar 2023., će biti umanjen u iznosu od 10 posto zbog smanjene potrošnje prirodnog gasa. Umanjenje će se izvršiti na način da će korisnicima ispostavljeni račun za mjesec februar 2024. godine, biti umanjen za navedeni postotak", saopćeno je iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na taj način, kako se navodi u saopćenju, KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. potvrđuju da kontinuirano ulažu napore da korisnicima pruže što kvalitetniju uslugu, a da pri tome što je moguće više, u isto vrijeme, i olakšaju tešku ekonomsku situaciju kojoj su građani izloženi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije