Istražili smo: Zašto kosi lift na Ciglanama još uvijek nije u funkciji?

1
N. Ć.
Istražili smo: Zašto kosi lift na Ciglanama još uvijek nije u funkciji?
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Kosi lift

U sarajevskom naselju Ciglane, mještani već duži period muku muče sa kosim liftom.

Iako im je on svakodnevna olakšica u kretanju, trenutno je van funkcije zbog hitnih sigurnosnih mjera koje je nadležna Općina Centar već ranije poduzela, a sve za dobrobit i sigurnost građana tog naselja. 

Dok se ne završe sve potrebne popravke na kosom liftu, donijeta je odluka o privremenoj obustavi rada lifta.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Besplatan kombi prijevoz

Ekipa portala Radiosarajevo.ba dobila je odgovore Općine Centar na trenutačnu situaciju. 

"Povodom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi olakšala građanima komunikaciju, Općina Centar stavila je na raspolaganje besplatan kombi prijevoz koji saobraća od polazne stanice u Ulici Husrefa Redžića (ispod nadvožnjaka) do završne stanice kosog lifta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega.

Kombi je svakog radnog dana od 7.30 do 17.30 sati i vikendom od 8 do 14 sati svakih 15 minuta na raspolaganju stanovnicima, a prolazi ulicama Husrefa Redžića, Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.

Srđan Mandić tvrdi: Kako stvari stoje, opoziva neće biti ni 22. oktobra

Srđan Mandić tvrdi: Kako stvari stoje, opoziva neće biti ni 22. oktobra

Ovaj prijevoz koji je obezbijedila Općina Centar je privremenog karaktera i biće na raspolaganju građanima dok lift ponovno ne bude u funkciji", kazali su za portal Radiosarajevo.ba.

Izvođenje radova 

I dok se ne počnu obavljati radovi na funkciji kosog lifta, iz Općine Centar kažu da još uvijek traje faza u kojoj biraju adekvatnu firmu za pružanje usluga, a koja će moći održavati pravilan rad lifta.

Kosi lift
FOTO: Radiosarajevo.ba: Kosi lift

"Općina Centar ranije je pokrenula dvije procedure javne nabavke, i obje su u završnoj fazi. Jedna procedura je pokrenuta za izvođenje radova na tekućem održavanju odnosno sanaciji nadstrešnica/krovova na stanicama objekta kosog lifta na Ciglanama. Izvođač radova nakon provedene tenderske procedure je odabran i očekuje se zaključenje ugovora i početak radova.

Druga procedura javne nabavke se odnosi na odabir firme za pružanje usluga održavanja i upravljanja objektom "Kosi lift" na lokaciji Ciglane, koja je pokrenuta kao zajednička nabavka sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, u cilju dugoročnog rješavanja funkcioniranja kosog lifta.

Najavljeni radovi u Sarajevu: Šetalište preko puta Predsjedništva dobit će novi izgled

Najavljeni radovi u Sarajevu: Šetalište preko puta Predsjedništva dobit će novi izgled

Naglašavamo da je 4. oktobra, završena e-aukcija za odabir izvođača radova između prijavljenih kandidata. U toku je žalbeni rok", pojasnili su za portal Radiosarajevo.ba iz općine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije