Sarajevo: Kombi prijevoz umjesto kosog lifta na Ciglanama - pročitajte obavještenje za građane

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Kombi prijevoz umjesto kosog lifta na Ciglanama - pročitajte obavještenje za građane
Foto: Općina Centar / Kombi koji će besplatno prevoziti građane

Povodom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi olakšala građanima komunikaciju, Općina Centar stavlja na raspolaganje besplatan kombi prijevoz koji će saobraćati od polazne stanice u Ulici Husrefa Redžića (ispod nadvožnjaka) do završne stanice kosog lifta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega, saopćeno je danas, 31. jula, iz ove općine.

Kombi će svakog radnog dana od 7.30 do 17.30 sati i vikendom od 8 do 14 sati svakih 15 minuta biti na raspolaganju stanovnicima, a prolazit će ulicama Husrefa Redžića, Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.

"Ovaj prijevoz koji je obezbijedila Općina Centar je privremenog karaktera i biće u funkciji dok se ne obave potrebne popravke i provjeri da svi sigurnosni sistemi funkcionišu u skladu sa propisima vertikalnog transporta.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Da podsjetimo, kosi lift na Ciglanama trenutno je izvan funkcije zbog hitnih sigurnosnih mjera koje moramo poduzeti na rekonstrukciji lifta kako bismo osigurali potpunu zaštitu pri prijevozu. Ovim putem vam se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju u vezi sa novonastalom situacijom", navode iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije