Petak, subota i nedjelja u Sarajevu: Iz saobraćaja isključen 51 pijani vozač

1
Radiosarajevo.ba
Petak, subota i nedjelja u Sarajevu: Iz saobraćaja isključen 51 pijani vozač
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS u kontroli

Maloljetnik inicijala H.L.A. koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao BMW-om i udario dvije 23-godišnje djevojke prošlog petka (28. juli) u sarajevskom naselju Hrasno, pušten je na slobodu.

Tužilaštvo KS nije ni tražilo pritvor jer se radi o maloljetniku te je tužiteljica smatrala da nema opravdanog osnova za zahtjev nakon čega je vozač pušten na slobodu...Maloljetnik inicijala H.L.A. koji je upravljao automobilom, koji je u vlasništvu njegove majke, je 2006. godište.

A, pogledajmo koliko je još takvih vozača, te onih pod utjecajem alkohola isključeno iz saobraćaja tokom petka, subote i nedjelje.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

U petak, 28. jula, u Sarajevu se dogodilo ukupno 11 saobraćajnih nezgoda, uz jednu osobu koja je teže povrijeđena. Tog dana je zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 20 vozača, a četiri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, te pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane.

U subotu, 29. jula, Sarajevo bilježi ukupno 12 saobraćajnih nezgoda - u jednoj nesreći je bilo povrijeđenih osoba, od čega je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, te tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane.

Potvrđeno: Maloljetnik koji je BMW-om pokosio dvije djevojke pušten na slobodu

Potvrđeno: Maloljetnik koji je BMW-om pokosio dvije djevojke pušten na slobodu

Također, u nedjelju, 30. jula, dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda - u dvije nesreće je bilo povrijeđenih osoba, od čega je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 21 vozač i pet osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. 

Saberemo li ove brojeve dođemo do toga da je za tri protekla dana, iz saobraćaja isključen 51 pijani vozač, te 12 vozača koji još uvijek nisu stekli pravo na upravljanje motornim vozilom, dakle, maloljetnika. Dodajmo i da se dogodilo 38 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno pet osoba - dvije teže, i tri lakše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije