Ispred sarajevskih zdravstvenih ustanova postavljeni trijažni šatori

Radiosarajevo.ba/Anadolija
Ispred sarajevskih zdravstvenih ustanova postavljeni trijažni šatori
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Trijažni šatori u Sarajevu

U cilju prevencije novog soja koronavirusa (COVIDS-19), od jutros su ispred zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo postavljeni trijažni šatori.

Trijažni šatori nalaze se ispred domova zdravlja koji se nalaze u sastavu Javne ustanove Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, zatim ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ispred Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"JU Dom zdravlja KS počeo je sa postavljanjem šatora ispred domova zdravlja u kojima će se vršiti trijaža pacijenata, kao mjera zaštite od korona virusa. Na ovaj način će se pacijenti ciljano kretati kroz zdravstveni sistem. Ovo je mjera koju JU Dom zdravlja provodi u suradnji sa Kriznim štabom KS", saopćeno je iz JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo.

U šatorima se nalazi medicinski tim koji razvrstava pacijente prema stepenu hitnosti, mjeri se tjelesna temperatura pacijenata i daje im se epidemiološka anketa koju popunjavaju.

Kako saznajemo, ogromne gužve vladaju od jutros ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), domova zdravlja “Omer Maslić” i “Saraj Polje” gdje su postavljeni trijažni šatori radi prevencije koronavirusa i pregleda pacijenata prije ulaska.

Velike gužve su trenutno ispred KCUS-a, gdje veliki broj građana čeka na pregled i da budu pušteni u zgradu KCUS-a. Nervozni su, nezadovoljni, a neki od njih na ulazu čekaju više od dva sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije