Irfan Čengić: 'Moram se izviniti ljudima s Mahmutovca i Sedrenika'

3
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić: 'Moram se izviniti ljudima s Mahmutovca i Sedrenika'
Foto: Facebook / Irfan Čengić sa građanima

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Irfan Čengić, obratio se građanima u sklopu predizborne kampanje putem svog Facebook profila.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Već sada kao zastupnik radim na rješavanju problema građana Starog Grada. Nakon dostavljene inicijative, na sjednici Skupštine KS sam dobio obećanje od direktora "Parka" da će u narednim sedmicama biti zamijenjeno 111 sijalica javne rasvjete u Starom Gradu koje ne rade.

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

Također nakon što je propao tender za zimsko održavanje u Starom Gradu, angažovao sam se sa Premijerom KS, v.d. Načelnicom i Predsjedavajućim OV da riješimo ovaj problem kako ne bi imali ogroman problem na zimu.

Kada je riječ o javnoj rasvjeti moj plan je da svake godine postepeno ubacujemo LED javnu rasvjetu umjesto postojeće.

🔴Sedrenik i Mahmutovac🟢Već sada kao zastupnik radim na rješavanju problema građana Starog Grada. Nakon dostavljene...

Posted by Irfan Čengić on Wednesday, October 18, 2023

Zimsko održavanje Starog Grada će zahtjevati ozbiljnu analizu nakon koje ćemo donijeti rješenje da li nastaviti putem tendera posao dodijeljivati RAD-u, ili izgraditi vlastite lokalne kapacitete.

11 mjeseci mandata je kratak period, zato već sada moramo instuticionalno rješavati probleme građana koji su od maja mjeseca na čekanju.
I ovaj put se moram izviniti ljudima Mahmutovca i Sedrenika koji su ostali izvan prostorije jer više nije bilo mjesta", poručio je Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije