Ilidža: Pomor ribe u Tilavi nakon što je zaustavljen protok rijeke zbog obnove mosta

Radiosarajevo.ba
Ilidža: Pomor ribe u Tilavi nakon što je zaustavljen protok rijeke zbog obnove mosta

Našem portal obratili su se građani Ilidže koji upozoravaju da se u ovoj općini desila ekološka katastrofa.

"Prilikom renoviranja mosta u ulici Butmirska cesta, izvođač radova je na svoju ruku zatvorio protok rijeke Tilave, time nanio ogromnu štetu prirodi", napisali su građani i poslali slike rijeke koja je presušila i ostavila uginule ribe.

Na Facebooku se oglasio i zastupnik u Federalnom parlamentu Nermin Muzur (Narod i Pravda).

"Nakon problema sa rijekom Željeznicom, sad imamo nove probleme sa rijekom Tilavom. Koliko stotina riba mora uginuti da bi se most renovirao? Kolika je rijeka Tilava, koliki je to kapacitet vode da se nije mogao savladati, korigovati, preusmjeriti djelimično da ne bi bile ovakve štete? Samo još jedan u nizu pokazatelja površnosti, bahatosti i neorganizovanosti sistema lokalne zajednice. Pozivam sve nadležne, uputit ću dopise, da istraže navedeni slučaj. Il’ radi ili ne diraj ništa!", napisao je ogorčeni Muzur.

Mještani su obavijestili nadležne inspekcijske organe koji trebaju utvrditi odgovorne za još jednu ekološku katastrofu u BiH, no već sada je izvesno da Općina Ilidža i izvođač radova (Mevludin Commerc) sa sebe odbacuju odgovornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije