Haris Zahiragić kritikovao vlast u KS: 'Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad'

13
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić kritikovao vlast u KS: 'Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić

Građane Sarajeva je danas, 1. aprila, potresao još jedan nemili događaj, kada je na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića bačena eksplozivna naprava, a sada je na ovo reagovao i zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

U objavi na društvenoj mreži Facebook, Zahiragić je podsjetio na pozive opozicije za održavanje posebne sjednice SKS zbog sigurnosne situacije u Sarajevu. 

"Pitanja za vlast koja sam postavio na hitnoj sjednici na temu sigurnosti, od bombi i pucnjava, preko narkokartela, pa sve do Sky aplikacije - bez imalo zadržaja!

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Nakon svirepog ubistva nevinog dečka Farisa Pendeka, zatražili smo hitnu sjednicu Skupštine KS na temu sigurnosti. Nismo je dobili.

Insistirali smo na njoj, a nakon skoro dva mjeseca i na desetine teških krivičnih djela, zakazana je 'hitna sjednica' u prošli petak. Nakon što smo postavili pitanja 'hitna sjednica' je prekinuta, a nastavak još nije ni nabavljen. Toliko je hitna.

Pitanja za vlast koja sam postavio na hitnoj sjednici na temu sigurnosti, od bombi i pucnjava, preko narkokartela, pa sve do Sky aplikacije - bez imalo zadržaja! Nakon svirepog ubistva nevinog dečka Farisa Pendeka, zatražili smo hitnu sjednicu Skupštine KS na temu sigurnosti. Nismo je dobili. Insistirali smo na njoj, a nakon skoro dva mjeseca i na desetine teških krivičnih djela, zakazana je "hitna sjednica" u prošli petak. Nakom što smo postavili pitanja "hitna sjednica" je prekinuta, a nastavak još nije ni nabavljen. Toliko je hitna. Kao što možete vidjeti, među prvim pitanjima koja sam postavio Ministru MUP-a Katici jeste zašto ignorišu sve učestaliji fenomen bacanja bombi po Sarajevu. Nisu me shvatili ozbiljno... Sinoć je i Irfanu Čengiću, načelniku Starog Grada, bačena bomba na porodičnu kuću, počinioci i nalogodavci se moraju odmah pronaći i najoštrije kazniti, jer to će biti poruka. U suprotnom, Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad, a na dobrom je putu da to postane. U međuvremenu, ministar Katica troši na desetine hiljada KM na PR koji mu baš i ne ide od ruke, ali i milione za javne nabavke koje su iz nekih razloga samo njemu toliko važne.

Posted by Haris Zahiragić on Monday, April 1, 2024

Kao što možete vidjeti, među prvim pitanjima koja sam postavio Ministru MUP-a Katici jeste zašto ignorišu sve učestaliji fenomen bacanja bombi po Sarajevu. Nisu me shvatili ozbiljno...

Sinoć je i Irfanu Čengiću, načelniku Starog Grada, bačena bomba na porodičnu kuću, počinioci i nalogodavci se moraju odmah pronaći i najoštrije kazniti, jer to će biti poruka.

U suprotnom, Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad, a na dobrom je putu da to postane.

U međuvremenu, ministar Katica troši na desetine hiljada KM na PR koji mu baš i ne ide od ruke, ali i milione za javne nabavke koje su iz nekih razloga samo njemu toliko važne", napisao je Zahiragić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije