SDA: Najoštrije osuđujemo napad na kuću načelnika Čengića, bez obzira šta je motiv ili uzrok

1
Radiosarajevo.ba
SDA: Najoštrije osuđujemo napad na kuću načelnika Čengića, bez obzira šta je motiv ili uzrok
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dženan Selimbegović, predsjedavajući OO SDA Stari Grad

Jutros bačena bomba na porodičnu kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića, a prije nekoliko dana u blizini kuće vijećnika Vedada Deljkovića, nažalost samo je još jedan pokazatelj u kako nesigurnom okruženju žive građani Starog Grada i Kantona Sarajevo, poručili su danas, 1. aprila, iz Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (OO SDA) Stari Grad u Sarajevu.

Stava su kako su nacanje bombi, paljenje auta i ostali načini ugrožavanja sigurnosti i širenja straha postali svakodnevnica u Kantonu Sarajevo.

"Politički ambijent u Starom Gradu, a na koji upozoravamo posljednjih desetak godina kao jedina opozicija u Starom Gradu, odavno je zabrinjavajući, a naši vijećnici su više puta bili predmetima napada i prijetnji samo radi njihovih diskusija ili inicijativa, tako da u potpunosti razumijemo poziciju načelnika i najoštrije osuđujemo ovaj napad bez obzira na to šta bi mogao biti njegov motiv ili uzrok", smatraju u OO SDA Stari Grad, te zaključuju:

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

"Prebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast od strane NIP-a jednostavno nije poštena i licemjerna je, jer su upravo oni bili i prošla vlast, to jeste Trojka je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove 'metode' vladanja Starim Gradom.

U svakom slučaju, insistiramo od policijskih i pravosudnih organa da u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu."

Sve o napadu na kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije