Hadžibajrić: Prvo završiti započete projekte

Fena
Hadžibajrić: Prvo završiti započete projekte
/ Ibrahim Hadžibajrić
Ibrahim Hadžibajrić, novi - stari načelnik sarajevske Općine Stari Grad, zahvalio je građanima koji su njemu i Prvoj nezavisnoj listi Stari Grad na lokalnim izborima poklonili povjerenje.

"Ovo je pokazatelj da su prepoznali i nagradili sve ono što je urađeno u Starom Gradu u proteklih osam godina i da su vjerovali djelima, a ne lažima koje su im se pokušale plasirati. Više od 10.000 glasova koje sam osvojio na ovim izborima kao nezavisni kandidat, znatno je više nego prošli put kada sam bio kandidat određene političke partije, što znači da su građani glasali za onoga kome vjeruju, a ne za političku partiju", kazao je Feni Hadžibajrić, komentirajući svoju pobjedu.

On je naglasio kako je "činjenica da su u nekoliko drugih općina također pobijedili nezavisni kandidati od velikog značaja za građane i ovu zemlju i pokazuje da građani konačno postaju birači, a ne glasači koji slijepo glasaju za iste političke partije". 

Govoreći o planovima kazao je kako će prvo završiti započete projekte.

"Veliki projekat izgradnje sportske sale u OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" završit ćemo do kraja ovog mjeseca. Potom planiramo izgraditi istu takvu sportsku salu za OŠ "Edhem Mulabdić". Nastavit ćemo ulaganja u infrastrukturu jer Stari Grad je općina u kojoj ova oblast mora biti prioritet", istakao je Hadžibajrić.

Dodao je da je u proteklom periodu mnogo urađeno, ali se mora nastaviti s rekonstrukcijama ulica, vodovodnih i kanalizacionih mreža i riješiti probleme koje građani imaju dugi niz godina.

Navodi da su u planu i dvije podzemne garaže, te će aktivnosti biti usmjerene u tom pravcu. 

"Sačekat ćemo novi sastav Općinskog vijeća i vidjeti kako će razmišljati zakonodavna vlast. Tokom kampanje, svi smo govorili o problemu gradskog saobraćaja u padinskim dijelovima. Tada sam rekao, ukoliko vijećnici podrže moj prijedlog, Općina može kupiti kombi vozila i ustupiti ih preduzeću Gras da njima prevozi građane Starog Grada. Sada je prilika da ispunimo predizborna obećanja", poručio je Hadžibajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije